Блог

Головна » 2015 » Лютий » 18 » АРОМАТИ: МІФИ & ФАКТИ
11:22
АРОМАТИ: МІФИ & ФАКТИ

АРОМАТИ: МІФИ & ФАКТИ

Загадковий світ парфумерії оповитий міріадами міфів. Тільки чи варто приймати їх на віру?

МІФ № 1

1

Аромат здатний спокусити чоловіка

Звичайно, твій обранець не буде убитий наповал, ледь ти «одягнеш» вуаль улюбленого аромату, але твій парфум може зіграти важливу роль в любовній грі. Аромат - це продовження і відображення тебе, твого єства, і він покликаний спокушати. «Кращий колір - той, який тобі йде», - говорила Коко Шанель. Це твердження справедливо і для парфуму: самий спокусливий аромат - той, який найкраще розкривається саме на тобі.

МІФ № 2

2

Потерши зап'ястя один про одного, ти руйнуєш магію аромату (так як його молекули розпадаються)

Якби це було правдою, то робота хіміків була б значно легше. Проте в кожному міфі є частка правди. Факт «розпаду молекул» начебто підтверджує очевидне: аромат сильніше «звучить» на зап'ясті. По-справжньому, так відбувається тому, що на зап'ястях розташовані точки пульсу, - саме це дозволяє парфуму постати у всій красі. Подібного ефекту можна досягти, якщо нанести аромат на область за вушком або на згин ліктя.

МІФ № 3

3

Свіжі квіткові аромати призначені виключно для літа

Насправді, вони чудесним чином нагадують про весну в сонному зимовому царстві. Наш мозок запам'ятовує і асоціює запахи з конкретними ситуаціями, тому річний парфум, нанесений зимовим днем, може стати твоїм зброєю в боротьбі з нудьгою і меланхолійними настроями.

МІФ № 4

4

Насичені аромати можна носити тільки ввечері, а легкі - тільки вдень

Аромат, як відомо, розкривається і змінюється з часом. Він стає іншим через 30 хвилин, через годину ... і зовсім іншим через 6 годин після нанесення. Багато насичені парфуми відмінно «тримаються» і чудово підходять як уточнених денних ароматів.

МІФ № 5

4

Аромат повинен відповідати віку

Люди часто переконані, що в безтурботні 20 тебе підходять аромати фруктів і льодяників, а в бальзаківського віку - екзотичних пряних трав. Не дозволяй себе обманювати! Вибір залежить тільки від твоїх власних уподобань. Раніше нам втовкмачували, що потрібно зберігати вірність своєму єдиному аромату. Сьогодні все по-іншому. Ти можеш бути справжньою мисливицею в ароматному саду парфумерії. Відкриваючи для себе нові запахи, ти зможеш їх порівнювати. Звичайно, ніхто не забороняє повертатися до витоків - своїм улюбленцям, - але лише час від часу. Пам'ятай, нове і незвідане відкриває небувалі можливості вибору.

МІФ № 6

4

Аромати важко вибирати

Насправді немає. Протягом життя ми складаємо наш «словник ароматів.» Спробуй описати улюблені запахи словами, використовуючи назви кольорів і різні смакові відчуття. Це допоможе тобі визначитися з парфумерними категоріями. Вибери кілька відповідних ароматів і вивчи їх ноти. Постарайся представити їх візуально і зроби вибір на основі своїх вражень. Ймовірність того, що ти потрапиш в яблучко і залишишся задоволена, дуже велика.

МІФ № 7

1

«З коханими не розлучайтеся ...»

Відносно ароматів діє абсолютно протилежне. До улюбленим ти, так чи інакше, повертатися будеш, але дуже корисно пробувати парфуми з категорії (групи), яка тобі раніше і в голову не приходила. Наприклад, якщо ти стабільно вибираєш квіткові або квітково-східні аромати, то група загадкових шипрових буде для тебе сміливим рішенням. Пробуй аромати неупереджено, і ти знайдеш діамант там, де тобі не приходило в голову його шукати. Далі більше: приготуйся оцінити дюжину ароматів і дозволити собі відчути всю красу нових відкриттів: чим більше ти будеш пробувати, тим більш просунутим стане твій парфумерний смак, а значить, ти навчишся краще вгадувати свої переваги.

Переглядів: 442 | Додав: Наталия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar