Блог

Головна » 2015 » Лютий » 17 » Історія AVON
21:38
Історія AVON
 
Історія AVON ...
    • СЬОГОДНІ ПІД БРЕНДОМ AVON ВІПУСКАЄТЬСЯ НАЙБІЛЬША КІЛЬКІСТЬ КОСМЕТИЧНИХ ПРОДУКТІВ У СВІТІ
 
    • КОЖНОЇ СЕКУНДИ ПРЕДСТАВНИКИ AVON У ВСЬОМУ СВІТІ ПРОДАЮТЬ 4 ПОМАДИ
 
    • КОЖНОЇ ГОДИНИ ПО ВСЬОМУ СВІТІ ПРОДАЄТЬСЯ 2400 ПРОДУКТІВ СЕРІЇ ANEW
 
    • КОЖЕН 4-Й АРОМАТ, ЩО ПРОДАЄТЬСЯ В УКРАЇНІ – AVON
 
    • ФОНД AVON ДЛЯ ЖІНОК – ЦЕ НАЙБІЛЬША КОРПОРАТИВНА БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ У СВІТІ, ЯКА СФОКУСОВАНА НА ЖІНОЧИХ ПРОБЛЕМАХ

Photo1

Засновник компанії AVON – Девід Макконнелл

Photo2

Перші продавці-консультанти Каліфорнійської парфумерної компанії, 1917 рік

Photo3

Перша лабораторія AVON в м. Сафферн (штат Нью-Йорк), 1897 рік

Photo4

Набір продуктів AVON

Photo4

Рекламна кампанія "Ding Dong Avon Calling" (1954-1967 р.р.)

Photo6

Президент корпорації Шерілін Маккой

З тих пір, як в 1886 році засновник компанії Дейвід Макконнелл випустив у продаж перший продукт - парфумерний набір Little Dot Perfume Set, AVON пройшла великий шлях. Сьогодні це найбільша в світі компанія, яка стала настільки відомою завдяки організації і розвитку системи прямих продажів. Ідея продавати парфумерію і косметику жінкам через торгових агентів народилася, коли Девід працював комівояжером в одному з Чиказьких видань. Своїм клієнткам як подарунок за покупку книги Девід дарував маленький флакончик парфумів. І цей маленький подарунок став настільки популярним серед його клієнток, що змусив Дейвіда замислитися над питанням: «Чого ж більше чекають від нього його клієнтки: книгу або новий аромат?» Книжки стали минулим для Макконнелла, в парфумерії він бачив набагато більше перспектив. Так в 1886 році була заснована компанія California Perfume.


 

Авторство створення унікальної структури прямих продажів «Каліфорнійська Парфумерна компанія» належить першому співробітнику California Perfume, місіс Персіс Фостер Імс Альбі. Саме вона зрозуміла, що жінки чудово впораються з роллю торгових агентів, пропонуючи парфумерію своїм подругам, сусідкам, родичкам. Можливість спілкування, заробітку і самореалізації, яку пропонувала компанія, була воістину революційним рішенням, адже в кінці 19 століття жінки ще не мали права брати участь у виборах. Ідея, яка дозволяла б поєднувати роботу з сімейними обов'язками, здавалася просто фантастичною. До кінця 19 століття в «Каліфорнійській Парфумній компанії» вже працювало близько 5 тисяч торгових агентів, обороти компанії росли з кожним роком. У 1887 році в Сафферні, штат Нью-Йорк, у компанії з'явилася своя лабораторія, штат якої нараховував біля десяти співробітників. Вже в 1899 році лабораторії знадобилася площа вдвічі більше, а в 1920-х лабораторія виросла в 20 разів.

У 1915 році «Каліфорнійська Парфумерна Компанія» була визнана гідною золотої премії на виставці Panama-Pacific за високу якість усього асортименту продукції та дизайн упаковки. На сьогоднішній день 100% гарантія якості залишається візитною карткою компанії. На початку минулого сторіччя компанія стрімко і успішно розвивається, розширюючи свої географічні кордони. Назва «Каліфорнійська парфумна компанія» вже не відображала суті бізнесу. Дейвід Макконнелл-молодший, син засновника, який керував компанією на той момент, перейменовує компанію в AVON на честь міста Стредфорда-на-Ейвон, де народився Вільям Шекспір – улюблений письменник батька.


 

Подальший розвиток компанії не зупинила навіть Велика Депресія, за цей період обороти компанії зросли в кілька разів. У 1946 акції компанії AVON почали продаватися на Нью-Йоркській фондовій біржі. У 1957 році компанія нараховує вже 100 тисяч представників і виходить на міжнародні ринки.


 

Сьогодні компанія AVON у списку 10 провідних компаній, якими керують жінки. У 1999 році Головою Корпорації обирається Андреа Джанг, яка у 2004-2011 роках входила у список ТОП 100 та ТОП 50 найвпливовіших жінок світу за версією журналів Forbes та Fortune. Андреа входить до ради директорів відомих міжнародних корпорацій, таких як General Electric і Apple. У 2012 році Андреа Джанг була назначена Головою Ради Директорів Avon, а з 23 квітня 2012 р. Президентом корпорації стала Шерілін Маккой. Шерілін прийшла в Avon з компанії Johnson & Johnson, де за 30 років успішного кар'єрного розвитку дійшла до рівня віце-голови Ради директорів. "Для мене велика честь приєднатися до Avon - великої компанії з сильним світовим брендом і неймовірним потенціалом. Avon володіє потужним, що не має собі рівних каналом прямих продажів, який налічує більше 6 000 000 Представників, а географічному охопленню Avon можна тільки позаздрити. Я з нетерпінням чекаю початку своєї роботи з командою, щоб розробити і реалізувати новий план розвитку, який забезпечить наступний виток зростання бізнесу Avon ", - заявила Шерілін під час вступу на нову посаду.

 

Більше інформації з історії корпорації Avon Products Inc.

можна дізнатись тут: http://www.avoncompany.com/aboutavon/history/index.html

 

Цифри та факти

1886

Дейвід Х. МакКоннелл заснував «Каліфорнійську Парфюмерну Компанію» і призначив першого незалежного представника місіс Альбі. Першим продуктом «Каліфорнійської Парфюмерної Компанії» став парфюмерний набір.

1896

2 листопада «Каліфорнійська Парфюмерна Компанія» видає свій перший каталог.

1897

«Каліфорнійська Парфюмерна Компанія» відкриває свою першу лабораторію в Сафферні, штат Нью-Йорк.

1906

З'являється перша реклама компанії в журналі GoodHousekeeping (у перекладі – “Домашнє господарство”).

1914

Канада стає першим ринком за межами США – відкрито представництво в м. Монреаль.

1927

В ассортимент продукції компанії введена лінія по догляду за шкірою.

1939

«Каліфорнійська Парфюмерна Компанія» була офіційно перейменована в “Ейвон Продактс, Інк.” (Avon Products, Inc.).Ім'я компанія отримала на честь річки в Англії, на якій знаходиться місто Стредфорд-на-Ейвон, - місце народження Уїльяма Шекспіра, улюбленого драматурга засновника компанії Дейвіда Макконнелла.

1946

“Ейвон Продактс, Інк.” стає компанією, акції якої продаються на біржі.

1954

Запускається рекламна кампанія «Ding Dong - AVON calling» (у перекладі – «Дін-дон - в двері дзвонить AVON»), яка продовжиться до 1967 року. Ця рекламна кампанія AVON стала однією з найбільш тривалих і успішних рекламних кампаній в історії.“Ейвон Продактс, Інк.” розширює свою міжнародну діяльність: включає в круг своїх інтересів країни Латинської Америки, починаючи торгові операції у Венесуелі.

1955

Заснований Благодійний фонд AVON.

1957

При кількості Представників 100 000, AVON переступив показник продажів 100 мільйонів доларів США.

1959

“Ейвон Продактс, Інк.” виходить на ринок Європи, відкриваючи офіси компанії в Германії і Великобританії.

1961

AVON вводить серію Skin-So-Soft.

1969

“Ейвон Продактс, Інк.” виходить на ринок Азії, відкриваючи представництво в Японії.

1978

При кількості Представників 1 мільйон AVON досягає показника з продажу 2 мільярди доларів США.

1986

Продажі компанії по всьому світі перевищують відмітку 3 мільярди доларів США.У жовтні 1987 року виходить перша телевізійна реклама іспанською мовою.

1990

AVON починає свою діяльність в Китаї. У 1998 році, у зв'язку із забороною прямих продажів урядом країни, AVON пропонує свою продукцію на ринку Китаю уроздріб.

1991

“Ейвон Продактс, Інк.” виходить на ринок Центральної і Східної Європи, відкриваючи офіси в Чеській Республіці і Росії.

1992

AVON стала першою косметичною компанією, яка використовувала фруктові кислоти при виробництві косметичних засобів по догляду за шкірою (Anew Perfecting Complex for Face).AVON Великобританія ініціює програму по збору благодійних коштів і підвищенню обізнаності про проблему раку молочної залози.

1993

AVON починає програму «Разом проти раку молочної залози», направлену на підвищення обізнаності про проблему, а також збирає кошти через продаж спеціальної продукції «Рожева стрічка».

1996

AVON стає офіційним косметичним спонсором сторічних Олімпійських Ігор в Атланті, штат Джорджія. AVON починає працювати в Африці, відкривши новий офіс в ЮАР.

1998

У Південній Каліфорнії проводиться перший похід по збору благодійних коштів в рамках програми «Разом проти раку молочної залози».

1999

Андреа Джанг стала першою жінкою, що зайняла пост Президента і Виконавчого Директора «Ейвон Продактс, Інк.».AVON починає першу глобальну рекламну кампанію «Поговоримо!»

2000

Першими всесвітніми послами AVON стали знамениті тенісистки сестри Венера і Сирена Уїльямс.

2001

Компанія вводить програму AVONWellness.

2003

AVON вводить торгову марку Mark – бренд для дівчат, і представляє нову програму AVON Wellness.

2004

Фонд AVON починає нову програму проти насильства в сім'ї під назвою «Скажи «Ні» домашньому насильству», послом якої є відома актриса Сальма Хайек.

2005

Фонд святкує своє 50-річчя, а сума зібраних ним благодійних коштів по всьому світі досягла 450 мільйонів доларів США. Перший аромат в новій трилогії Today, Tomorrow, Always отримує нагороду FiFi!

2006

AVON святкує своє 120-річчя як компанія, що впродовж всієї історії пропонує жінкам можливості самореалізації.Уряд Китаю видає AVON ліцензію на торгівлю і знов дає дозвіл на використання методу прямих продажів.

2007

AVON почала свою першу глобальну інтегровану маркетингову кампанію Hello Tomorrow («Вітай майбутнє») і в ООН в Нью-Йорку провела Всесвітній Саміт за Краще Майбутнє.Риз Візерспун стала першим Всесвітнім послом AVON, а сума коштів, зібраних і переданих на боротьбу з раком молочної залози Благодійним фондом AVON, перевищує 550 мільйонів доларів США.

2008

AVON проводить в ООН другий Всесвітній Саміт за Краще Майбутнє, де представляє браслет «Здійсни мрію» і оголошує про зобов'язання передати 1 мільйон доларів США до фонду ООН для підтримки програм проти домашнього насильства щодо жінок. Протягом року AVON співробітничає з багатьма знаменитостями і фінансовим експертом Сьюз Орман в якості Особистого Радника з фінансових питань в США, і з актором Патріком Демпсі, який представляє новий аромат від AVON, - Unscripted.Компанія перевищує історичну відмітку показника продажів в 10 мільярдів доларів США.

2012

АVON святкує своє 15-річчя в Україні

У лабораторії АVON було створено серію anti-age продуктів Anew Clinical A-F33, технологія яких базується на науковому відкритті, що здобуло Нобелівську премію

2013

Всесвітнім послом краси АVON стала всесвітньо відома російська модель Ірина Шейк

Переглядів: 523 | Додав: Наталия | Теги: Історія AVON | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar