Блог

Головна » 2015 » Лютий » 25 » «НІ домашньому насильству!»
09:29
«НІ домашньому насильству!»

«НІ домашньому насильству!»

Вже понад 125 років AVON створює продукцію для краси жінок, а також надає їм можливості досягнення фінансової незалежності, визнання і самореалізації. Ми - компанія, яка розуміє, що самореалізація неможлива без сприятливих умов для здоров'я та соціальної захищеності жінки. У рамках нашої соціально-благодійної діяльності ми пропонуємо системну допомогу - продумані проекти, які здатні впливати на ситуацію. Так, з 1992 року компанія веде шірокомаштабную програму «Разом проти раку грудей». Ця програма дійсно працює і допомагає системно вирішувати складне, але переборні проблему.

Робота з раком грудей триває, але в AVON зрозуміли, що прийшов час зайнятися ще однією проблемою.

Відносини Представників AVON зі своїми клієнтами будуються на близькому контакті, і вони нерідко стають свідками війни, яка розгортається за зачиненими дверима. Тому цілком природно, що боротьба з домашнім насильством потрапила в зону нашої уваги.

Парадоксально, але факт: в сучасному цивілізованому світі ми все частіше бачимо докази того, що насильство над жінками - поширене явище. Як мінімум кожна третя жінка у світі хоча б раз у своєму житті зазнала побоям, примусу до сексу або іншим проявам насильства. Жах у тому, що «хоча б раз» такі речі зазвичай не відбуваються. Домашнє насильство триває роками, калічить тіла і душі, ламає психіку і долі. А найстрашніше - воно створює моделі поведінки. Дівчинка, день у день спостерігає, як принижують її мати, дуже ймовірно вибере собі чоловіка, який буде поводитися з нею так само. Хлопчик, що бачить, що дозволяє собі його батько, найімовірніше, буде дозволяти собі те ж, коли виросте.

Соціальна програма AVON по боротьбі з домашнім насильством була запущена в 2004 році. На даний момент вона існує в 50 країнах світу. У загальній складності, до кінця 2010 року компанією AVON було спрямовано понад 30 млн доларів на підтримку інформаційних кампаній, освітніх програм та адресної допомоги жертвам домашнього насильства.

В Україні програма називається «Скажімо НІ домашньому насильству». Використовуючи свій авторитет і ресурси, AVON прагне зруйнувати байдужість українського суспільства до будь-яких проявів насильства в сім'ї, а також сприяти розвитку системи соціальної, юридичної та психологічної допомоги жінкам, які піддаються домашньому насильству.

Адже в Україні насильство в сім'ї - все ще замовчувані явище. Найчастіше його фіксують тільки в крайніх випадках, коли приховувати відбувається більше неможливо. На жаль, в більшості випадків жертви домашнього насильства нікому не говорять про те, з чим їм доводиться стикатися, і, «не виносячи сміття з хати», намагаються до останнього впоратися з цією проблемою самостійно. До того ж, досі трапляється, що співробітники правоохоронних органів відмовляються реєструвати випадки домашнього насильства і адекватно реагувати на них, вважаючи це справою «внутріродинним».

Таким чином, жертва домашнього насильства часто залишається наодинці не тільки з цією проблемою, але і з її соціальними, психологічними та економічними наслідками. І так насильство переходить з покоління в покоління, роз'їдаючи наше суспільство ... як той же рак. Ми хочемо перешкоджати цьому. Саме тому AVON Україна підтримує роботу гарячої лінії із запобігання домашнього насильства правозахисного центру «Ла Страда - Україна». Завдяки нашій підтримці Центр зміг відкрити додаткову лінію, щоб більше людей могли отримувати допомогу.

 

Національна гаряча лінія
щодо запобігання насильства
0800500335

безкоштовно зі стаціонарних телефонів
386

безкоштовно для абонентів МТС, life :), Київстар

Переглядів: 424 | Додав: Наталия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar